Mereu am crezut că personajele Disney trăiesc în bula lor de sclipici unde plutesc inimioare pe lângă fețele lor drăgălașe. Dar nu. Albă-ca-Zăpada, Belle și Cenușăreasa, împreună cu șoriceii, ceșcuțele și vrăbiuțele lor, stau la o masă într-o  cârciumă, fumează și beau cu… Frida Khalo. Now, nu știu ce e mai mișto în poza asta, cred că singura chestie care lipsește de aici e Ariel, care probabil ar fi înotat pe lângă ele într-o cadă plină de bere, în aceeași stare maniaco-depresivă, ca să fie în ton cu celelalte patru.

Imaginile de mai jos îi aparțin lui José Rodolfo Loaiza Ontiveros, și fac parte dintr-un proiect mai mare, „Profanity Pop”, un ciclu de picturi de genul ăsta, cu personaje Disney high as hell, gay sau whorish. Pretty badass, zic eu. José a avut  și o expoziție, în august anul trecut, care a avut un succes suprinzător.

Loaiza_Paloma-Negra

Cine s-ar fi gândit că Snow White ar fi putut deveni o femeie grasă care își face selfie-uri în oglinda din baie cu un Iphone ? Probabil că aș fi plâns dacă aș fi văzut așa ceva cand aveam 7 ani și mă trezeam  sâmbăta la 6 dimineața ca să nu pierd reluarea filmului cu Albă-ca-Zăpada pe care îl știam pe de rost.

Loaiza_Mirror-Mirror-on-the-Wall

Și pentru că tot suntem la capitolul ăsta, mereu am văzut ceva dubios în toată faza cu piticii,  niciodată nu am înțeles de ce nu l-au omorât pe prinț. Povestea ar fi fost mult mai mișto așa. Dar piticii de aici nu o iubesc pe Albă-ca-Zăpada. De fapt, nu le prea plac femeile, după cum se vede.

 

Loaiza_Dreams-come-true-Grumpy-Dopey

Don’t worry, Ariel nu a scăpat de José Ontiveros. Nu mi-am imaginat-o niciodată așa, asta poate pentru că, prin ultimul an de grădiniță dezvoltasem un adevărat fanatism pentru sirena roșcată, ai mei mă șantajau de-a dreptul cu reviste și postere, în perioada aia dormeam în fiecare dupa-masa și mergeam oriunde trebuia să merg, doar ca să primesc cât mai multe chestii cu sau  despre ea. Și dacă pentru Albă-ca-Zăpada mă trezeam la 6 dimineața, pentru Ariel puteam să nu dorm deloc.

BlWsBwaIYAAk8Z7

Pentru că sunt o cat person, nu am urât-o niciodată pe Cruella,  din contră, mereu a avut ceva care mă fascina și nici măcar nu mă puteam supăra pe ea și pe hainele ei din blană de dalmațian. Cu toate astea, nu m-am gândit niciodată la cum ar arăta împărțind niște liniuțe cu Maleficent.

original

 Tot la categoria junkies intră și… Minnie & Daisy. Dacă la cele doua villans de mai sus, mai puteam înțelege cum și de ce, aici mă gândesc că poate viața lor într-un orășel Disney poate deveni plictisitoare și atunci… oh, well.

Loaiza_Its-a-Girl-thing

Alice nu mai e in Wonderland, cel puțin nu cred că o mai primesc ăia acolo cu un sidecut făcut de…Edward Scissorhands. Dacă mă uit mai atent, îi stă chiar mai bine așa. Mă întreb ce o să zică Motanul Cheshire când o să o audă că Alice l-a adoptat pe Toulouse (Aristocats).

Modern-Disney-Characters-by-José-Rodolfo-Loaiza-Ontiveros-13

Dacă până acum ați crezut că Cenușăreasa este tipul fetei ascultătoare, care nu se revoltă împotriva nimănui, ar trebui să începeți să vă schimbați părerea. Pentru că blonda sensibilă cu ochi albaștri începe să se cam sature de maică-sa vitregă:

Loaiza_Cinderella-Revenge

Se pare că personajele Disney nu trebuie să poarte neapărat rochii elegante sau costume, nu au nevoie nici măcar de hainele care au devenit parte din imaginea lor consacrată. Tarzan poate să fie un Bob Marley aproape veritabil și Alice e fan Nirvana.

536673_10151102429521673_1673943885_n

Loaiza_Monstervil

 Și Winnie The Pooh nu trebuie să fie drăguț tot timpul:

d0a4597fd18d70ae27273af08f071635

Și nici Tinker Bell anorexică:

tumblr_miuxfl28aJ1qavtyuo1_1280

Acum, după ce am reușit să îmi ruinez o parte din copilărie, pot spune că îmi place să le văd pe prințesele happily-ever-after drunk la masă cu Frida Khalo, pe Cruella fără dalmațieni, pe Albă-ca-Zăpada și Tinker Bell grase ( mereu mi-am dorit ca zâna asta să ajungă așa) sau pe Winnie The Pooh gata să omoare pe cineva.

Mai multe desene de José Rodolfo Loaiza Ontiveros găsiți aici.